“Došla su teška vremena za Crnogorce u Srbiji…”

3
Foto: Profimedia

Nenad Stevović, funkcioner Crnogorske partije sa sedištem u Srbiji, izjavo je da su nastupila teška vremena za Crnogorce u Srbiji zbog “neprijateljskog stava” valdajućih krugova u Beogradu prema njima.

“Inače za Crnogorce u Srbiji su teška vremena zbog neprijateljskog stava vladajućih krugova u Beogradu prema svemu što nosi prefiks ‘crnogorski’, kao i huškačke retorike u medijima protiv susednih država”, rekao je Stevović u intervjuu za podgoričku Pobjedu, a prenosi Crnogorska partija.

On je ocenio da se politička tenzija iz Beograda “preliva po celom regionu”, čime se kratkoročno postiže smanjivanje tenzija u samoj Srbiji, ali se izaziva regionalna nestabilnost, a pritisak u Srbiji nakon toga ponovo raste.

“Umesto bavljenja Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom, Srbija mora da se okrene sebi i sopstvenom društvenom, ekonomskom i kulturnom razvoju. Demokratska i evropska Srbija može da bude samo dobar sused i partner svima u regionu, dok će nacionalistička Srbija uvek biti pretnja svima u okruženju”, kazao je Stevović.

Prema njegovim rečima, i na primeru Crne Gore vidi se da je 100 godina prekrajanja istorije dovelo do konfuzije gde se delovi crnogorskog društva “upinju da nekim magijama pokušaju da zadrže monopol nad objektima koji su pripadali celoj Crnoj Gori i svim njenim gradjanima”.

Dodao je da se, s druge strane, u ovakvim vremenima najbolje vide i prijatelji i kao takve označio koalicione partnere iz Vojvodjanskog fronta, kao i potpisnike “Apela za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori i regionu od strane Beograda”.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. prijatelju imas srece ti u srbiji.da sam ja na vlasti pa da tako pricas ne bi ni 10 minuta posle ovog intervijua bio u srbiji jer si politicar koji zivi od mog rada.lupetas svasta a drugi ti za to daju pare sraam te bilo.stidi se guzice kad obraza nemas

  2. Pogotovu je teško profesionalnim crnogorcima kao što je Stevović.
    Ceo Lovćenac zna čime se bavio u životu i šta mu je jedino zanimanje.
    Inače je 95% crnogoraca iz centralne Bačke izrazito prosrpski orjentisano.

  3. Zivim u inostranstvu i poznavo sam mnoge sto im je bilo tesk. Sa diplomama doktora, inzenjera, profespra vozimo su taxi, prali sudje, cistili….mnogo su se vratili u ratovima porusenu domovinu

Comments are closed.