Grčki pozorišni glumac, režiser i bivši upravnik Grčkog nacionalnog teatra Dimitris Lignadis, koji je prethodno podneo ostavku na svoju funkciju, predao se policiji nakon što je tužilac izdao nalog za hapšenje pod optužbom za seksualno zlostavljanje više dece, prenosi Rojters.

Nakon pisanja grčkih medija, policija je juče privela Lignadisa i on je zadržan u pritvoru u Atini.

Nalog za hapšenje je usledio nakon što je dvojica muškaraca optužilo Lignadis da ih je silovao dok su bili maloletni. Jedna od dve tužbe spada u zastaru.

U prisustvu advokata, Lignadis je na saslušanju negirao optužbe.

Slučaj se brzo prelio i u političku arenu. Grčka opozicija oštro kritikuje grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa i ministarku kulture Linu Mendoni koji su i imenovali Lignadisa na čelnu funkciju u teatru i optužuje vladu i ministra kulture za neuspeli pokušaj zataškavanja celog slučaja.

Mediji u Grčkoj ovih dana pišu o brojnim skandalima seksualnog zlostavljanja, a talas optužbi na račun članova sportskog i kulturnog života pokrenula je bivša olimpijska prvakinja u jedrenju Sofija Bekatoru koja je kazala da ju je 1998. godine zlostavljao jedan čelnik Jedriličarske federacije Grčke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.