Dosije Cetinje: Šta je radila policija i mogu li se ovakve strahote ikad preduprediti

0
Beta/AP Photo/Risto Bozovic

U petak, negde oko 15.30, Vuk Borilović – “mirni i povučeni” radnik Nacionalnog parka “Lovćen” – spustio je slušalicu nakon razgovora u kom je neimenovanom izvoru saopštio razlog zbog kog su njegove komšije, uznemirene pucnjevima, pozvale policiju.

Pre toga obavio je još jedan kratak razgovor, a njegova sadržina bila je ista. Naoružan (najverovatnije) lovačkom puškom, Borilović je u svom domu u naselju Medovina na Cetinju započeo sa izvršavanjem zločina koji je potresao Crnu Goru, ali i čitav region. Prvo je na vratima svoje kuće usmrtio jedanaestogodišnjeg dečaka, a zatim njegovog tri godine mlađeg brata, da bi kroz prozor ubio njihovu majku.

Usledilo je zatišje koje su komšije iskoristile da pozovu policiju, dok je Borilović u razgovoru za sada neidentifikovanim osobama potvrdio ubistvo porodice čiji su članovi živeli u njegovoj kući kao podstanari.

Šef nadležnog Odeljenja bezbednosti Dalibor Šaban saopštio je da je policija tačno u 15.30 obaveštena da je došlo do upotrebe vatrenog oružja, a da su se već u 15.33 na mestu događaja našli redovan sastav Odeljenja bezbednosti Cetinje, kao i interventni sastav iz drugih gradova. Međutim, prema Šabanovim rečima, Borilović je do dolaska policije izvršio još nekoliko ubistava.

Ceo tekst objavljen je u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 18. avgusta

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs