“Došao sam sa magnetne i napuknuće mišića je poraslo, uvek ima onih koji će sumnjati…”

0
Novak Đoković, foto Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković otkrio je da mu se povreda abdominalnog znatno pogoršala tokom Australijan opena i da je napuknuće mišića poraslo sa 17 na 25 milimetara.

Srbin je povredu doživeo u meču trećeg kola protiv Tejlora Frica, ali je uspeo da odigra turnir do kraja i osvoji titulu. Ipak, dan po završetku Gren slema u Melburnu nisu stigle dobre vesti sa magnetne rezonance.

„Došao sam ovde pravo sa snimanja magnetnom rezonancom, koje je pokazalo da je šteta sada veća nego kada se povreda dogodila. Napuknuće je veće. Bilo je u prvi mah 17 milimetara, a jutrošnji pregled je pokazao da je poraslo na 25 milimetara. Nije ništa strašno, sudeći po onom što su mi lekari rekli, ali čeka me svakako period mirovanja, dok ne zalečim mišić”, istakao je Đoković, a prenosi N1.

Osvrnuo se prvi reket sveta i na sumnje mnogobrojnih u njegovu povredu.

„Ima ljudi koji će uvek sumnjati u ono što govorim ili radim i to je u redu. Pomirio sam se s tim da ne mogu baš svakom učinim zadovoljnim. Da li me to frustrira? Naravno, imam i ja emocije kao svi drugi i ne uživam u tome kada me kritikuju i kada me osuđuju. Ali u isto vreme prihvatam realnost da svako ima pravo na mišljenje”, naglasio je srpski teniser.

Posle svega, trijumf na Ozi openu dobija još veći značaj.

“Bilo je ovo jedinstvo putovanje, koje će mi, bez sumnje, ostati urezano u pamćenje po mnogo pozitivnih stvari. Otkrio sam neke nove stvari o sebi i svemu što mi se događalo prethodnih pet-šest nedelja. U svakom slučaju, osećam da sve što se dešavalo na terenu i van njega čini ovu pobedu još većom i slađom”, poručio je srpski igrač.

Novak je u Australiji došao do 18. Gren slem titule i sada mu Rodžer Federer i Rafael Nadal beže za dva trofeja iz najviše kategorije.