“Došao je taj dan”: Veliki povratak Edija Marfija, obožavaoci mu predviđaju “Oskara”

1
Foto: Profimedia

Kompanija Netfliks objavila je trejler za film “Dolemite Is My Name”, koji se toliko dopao obožavaocima Edija Marfija, da ga već svrstavaju među favorite za prestižnu nagradu Oskar, prenosi NME.

Nakon niza filmova koji su doživeli neuspeh na blagajnama i koje je “iskasapila” kritika, Marfi se na veliko platno vraća u biografskom filmu o komičaru i muzičaru Rudiju Reju Muru. Pored Marfija, impresivnu glumački ekipu čine Kris Rok, Vesli Snajps, Kreg Robinson, Kigan-Majkl Kej i Tajtus Burdžis, dok režiju potpisuje Kreg Bruer, prenosi NME.

U prvim reakcijama na internetu, obožavaoci hvale Marfija, predviđajući mu nominaciju za nagradu Oskar.

Marfi je za prestižnu zlatnu statuu bio nominovan 2007. godine, za sporednu mušku ulogu u filmu “Devojke iz snova” (Dreamgirls), ali je ona otišla u ruke Alana Arkina, za ulogu deke u filmu “Mala mis Sanšajn” (Little Miss Sunshine).

Marfijevi fanovi na Tviteru ocenjuju da je on tada bio “opljačkan” i da je vreme da se nepravda ispravi.

Scenarista i producent filma “Dolemite Is My Name”, Leri Karazevski, istakao je na Tviteru da je Rudiju Reju Muru svojevremeno obećao da će njegovu neverovatnu životnu priču preneti na veliko platno.

“Zahvaljujući strasti zvezde/producenta Edija Marfija i režisera Krega Bruera, taj dan je konačno došao”, napisao je Karazevski koji je još po završetku snimanja izjavio da će Marfi publiku oboriti s nogu.

1 KOMENTAR

  1. Jel moguce da niste spomenuli da u ovom filmu jednu od vecih uloga ima i nas, srpski glumac???

Comments are closed.