Treba ostaviti poslodavcima i radnicima da se dogovore kako će organizovati rad, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević povodom inicijative da se u trgovinama zabrani rad nedeljom.

Na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, Đorđević je rekao da Ustav i zakon omogućavaju rad nedeljom, a da je poslodavac dužan da obezbedi radnicima jedan dan za odmor. Taj dogovor o tome kako će se raditi, kaže ministar, treba da bude u interesu i poslodavaca i radnika, u smisli zarade i jednih i drugih.

Saglasan je, kaže, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji se protivi inicijativi za zabranu rada nedeljom i ocenio da bismo uvođenjem te zabrane sami sebi napravili problem.

Đorđević je najavio uskoro i radnu grupu za izmenu Zakona o radu, što će, navodi, biti prilika da se i po ovom pitanju razgovara.

„Odluka o zabrani rada nedeljom negativno bi se odrazila na turizam koji beleži rast u Srbiji“, rekao je Đorđević.

Komentara

 1. Nn
  31 januara 2020 22:35

  Vučić, je gori od svekrve, tašte i margarina zajedno, u sve se meša. Čoveče, gledaj svoja posla idi poštuj protokole, dočekuj delegacije gledaj svoja posla.

 2. Kralj od Sabe
  1 februara 2020 10:08

  Mnogo ti znaš, kao i tvoj umbolni predsednik, eno ti Španija, zemlja u kojoj se ne radi nedeljom i koja je druga u svetu po broju turista.

 3. Bobby
  1 februara 2020 12:36

  Јел' Вучићев став и то да људе не плаћате за тај рад, већ да га третирате као рад за сваки други дан ? Да људе не плаћате за прековремени рад ? Да послодавци за то не одговарају ? ... а и ја, баш питам глупости.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.