Potpredsednik Narodne skupštine i šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević izjavio je da je legitimino pravo dela opozicije da „kao plemenski savez“ zaseda pod šatorom, umesto da rade u parlamentu, „bar oni koje su građani izabrali na izborima“, preneo je N1.

On je, za Politiku, rekao da je predsednica parlamenta Maja Gojković „pre početka prolećnog zasedanja zvala sve na kolegijum, dakle, mnogo pre izveštaja Evropske komisije, gde bismo se govorili o daljem načinu rada“. 

„Pružila im je ruku i častan izlaz iz situacije u koju su sami sebe doveli odlukom da bojkotuju parlament, ali o bojkotu odlučuju oni koji nemaju nikakav legitimitet i ne mogu da učestvuju u dijalogu, jer nemaju poslanike, a to su Dragan Đilas i Vuk Jeremić“, izjavio je Milićević. 

Prema njegovim rečima, „Boško Obradović ima legitimitet, ali je zbog bojkota ostao bez poslaničke grupe, a to znači da bi morao da se bori za reč sa 21 samostalnim poslanikom, što, očito ne želi“.

Na pitanje o izveštaju EK o napretku Srbije u delu koji se odnosi na rad Skupštine i oceni da opozicija nema dovoljno vremena za raspravu, on je rekao da „sve poslaničke grupe imaju onoliko vremena za diskusiju, koliko su im građani na izborima dali i svi su to svoje vreme mogli da iskoriste“. 

„Ima stvari koje mogu biti unapređene, ali u ovom delu izveštaja EK vidim političke ocene, budući da se pominje Savez za Srbiju, koji na izborima 2016. godine nije ni učestvovao, pa ne može ni imati poslanike“, rekao je Milićević.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.