“Đorđe je u teškim godinama unosio smisao, vedrinu i ljubav u svakodnevicu generacija…”: Patrijarh Porfirije uputio saučešće porodici Balašević

1
(Beta/AP Photo/Darko Vojinovic)

 (Beta) – Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je porodici istaknutog umetnika Đorđa Balaševića saučešće.

Patrijarh je u poruci naveo da se iskreno zbog “ljubavi, i vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihovima”, ali i zbog ličnih susreta u kojima je “upoznao i javnosti nevidljive dimenzije njegove ličnosti”.

“Molim se za spas duše onog Đorđa koji je, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija. Ljubav o kojoj je neumorno pevao je bila sam sadržaj njegovog života, posvećenog supruzi Oliveri i njihovoj deci… Molitvama uzvraćam na tu neograničenu količinu ljubavi za sve lepo, blago i pitomo, poput bačke ravnice našeg Đoleta”, navodi se u poruci patrijarha.

Balašević je umro u petak u Kliničkom centru Vojvodine, u 67. godini, usled komplikacija izazvanih infekcijom korona virusom.

Sahranjen je danas, u krugu porodice i prijatelja, u porodičnoj grobnici u Novom Sadu.

U Novom Sadu danas je proglašen Dan žalosti.

1 KOMENTAR

  1. Od petka sam plakala za Balaševićem i svim onim što je značio u našim životima. Od sinoć plačem za sobom, jer za razliku od njega ja nisam rekla ne, uvek kad je trebalo, niti bila dovoljno hrabra da budem slobodna i da mogu da volim sve ljude – a mogla sam kad je Djole mogao. Sve smo upropastili, neki činjenjem, a neki nečinjenjem. Kad se dobro isplačem nadam se da ću okrenuti novi list i truditi se da budem bolja, sada kad mi je Djoletova smrt osvetlila sve ono što nam je bukvalno crtao sve ove godine, ne osudjujući nas što ne reagujemo, a nadajući se u dubini svog srca da ćemo.

Comments are closed.