Don Don osvojio Veliki šampionski pehar, 16 Velikih zlatnih medalja, jednu zlatnu i dve šampionske titule za grupe pekarskih proizvoda

  0

  Kompanija Don Don osvojila je najviše odličja za kvalitet pekarskih proizvoda po ocenama  komisija poljoprivrednog sajma za nagradu „Najbolje u 2020“. 

  “Veliki šampionski pehar i 16 osvojenih zlatnih medalja za kvalitet, 1 zlatna i 2 šampionska proizvoda na jednoj od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u regionu, kakav je Novosadski sajam, za nas su važan podsticaj da budemo još inovativniji i još bliži potrošačima”, izjavio je Miloš Marković direktor marketinga i razvoja kompanije Don Don.

  Velike zlatne medalje, najveće ocene kvaliteta, osvojili su beli rezani hleb i crni rezani, beli rezani sa susamom, mešano raženi rezani, hleb crni rezani sa mekinjama,  hleb sa integralnim brašnom, dok je Zlatnu medalju osvojio  Hleb 7 zrna rezani.  Don Don ima najveći asortiman rezanih hlebova na tržištu, koji se proizvode od integralnog, raženog i crnog brašna, sa dodatkom susama i mekinja, po ukusu i zahtevima potrošača. Sve vrste rezanih hlebova proizvode se u skladu sa visokim standardima kvaliteta i bezbednosti, jer su svi posebno upakovani, što im osim bezbednosti omogućava produženu svežinu i do 5 dana.

  Veliku zlatnu medalju dobili su i sarajevski somun, od 160 i 300 g, somun izduženi 180 g koji kompanija proizvodi u jedinstvenoj fabrici somuna u Nišu, po najsavremenijoj tehnologiji, prema tradicionalnoj recepturi. Don Don je u proizvodnji somuna uspeo da sjedini najsavremenija tehnološka rešenja sa tradicionalnim načinima pripreme somuna – od odabranih vrsta brašna, bez konzervansa, a uz pečenje u šamotnim pećima, što im daje poseban izgled i ukus pravih domaćih somuna. Fabrika somuna je jedna od najvećih inovacija u pekarskoj industriji u regiji.

  Najveće ocene kvaliteta na sajmu, Velike zlatne medalje, dobile su i sve vrste iz kategorije tosta – classic, tost čia, mešano raženi, tost mlečni, putero, tost semenke i tamni tost, koji se proizvode u jedinoj fabrici tosta na Balkanu. Najsavremenija fabrika tosta u Kragujevcu, u koju je Don Don investirao 10 miliona evra, predstavlja pravu sinergiju moderne tehnologije pekarstva, robotike i vizionarskog menadžmenta. Ova fabrika proizvodi 100.000 komada pakovanog tosta dnevno, mesečno čak 3 miliona tosta, koji se prave po specifičnoj recepturi, bez konzervansa, sa rokom trajanja i do 60 dana.

  Tost klasik je proglašen za  šampiona kvaliteta u grupi trajnih pekarskih proizvoda, a sarajevski somun  za šampiona kvaliteta u grupi pekarskih proizvoda.