Domaći startap, Unique You Books, pokrenuo Kickstarter kampanju da bi prikupio potrebna sredstva da završi proces stvaranja jedinstvenih knjiga za decu

0

Unique You Books je domaći startap koji želi da kreira visoko personalizovane knjige sa kojima svako dete može da se identifikuje, što podrazumeva decu svih boja, kao i decu sa smetnjama u razvoju.

Domaći startap, Unique You Books, pokrenuo je Kickstarter kampanju da bi prikupio novčana sredstva za finalizaciju ovog uzbudljivog i inovativnog projekta. Unique You Books veruje da je svako dete jedinstveno i da bi takve trebalo da budu i njihove knjige. Zato žele da ponude roditeljima, prijateljima i rođacima mogućnost da kreiraju i poruče visoko personalizovane knjige bazirane na interesovanjima, izgledu, imenu i karakternim osobinama deteta koje vole. Da bi ostvarili ovu zamisao, potrebno je da prikupe $50,000 do 2. juna, a do sada je već prikupljeno preko $17.ooo.

„Naš cilj jeste da napravimo knjigu u kojoj će se svako dete prepoznati”, kaže su-osnivač Ana Šuša.  „A to podrazumeva decu svih boja, decu sa smetnjama u razvoju, onu u invalidskim kolicima, decu koja nose naočare ili decu koja boluju od raka.”

„Želimo da pomognemo roditeljima da nauče svoju decu da upoznaju, vrednuju i vole sebe, baš takve kakva su”, dodaje su-osnivač Milica Todorić. „I da tokom tog procesa shvate da su svačije jedinstvene osobine vredne ljubavi i poštovanja.”

Ana i Milica kažu da je projektu sada neophodna finansijska pomoć, kako bi se pokrile neke od trenutnih potreba. Sve priče su napisane i ilustratori su u procesu finalizacije razvoja likova. U ovoj fazi, novac je potreban za završetak Unique You Books sajta, kao i za crtanje više od 300 glavnih likova i 180.000 ilustracija.

„Uverene smo da kada dete može da se identifikuje sa junakom knjige, svim njegovim preprekama i pobedama, mnogo lakše može da prepozna sopstveni potencijal. I ne samo to – imaće bolje mišljenje o sebi i svetu koji ga okružuje. Želimo da osnažimo decu širom sveta da otkriju, prihvate i vole sebe, baš takva kakva su”, kaže Ana.

Knjige će biti dostupne u mekom i tvrdom povezu i namenjene su, za sada, engleskom govornom području. Korisnici će moći da biraju između više od 300 glavnih likova, 180.000 ilustracija, tri pozadine i preko 70 osobina, kako bi kreirali svoju personalizovanu priču.

„Duboko verujemo da naše knjige deci mogu da promene živote. Bile bismo veoma zahvalne kada biste nas podržali”, zaključuje Ana Šuša.

Za više informacija o ovom projektu, molimo posetite sajt ili Kickstarter stranicu.