Doktorka Doma zdravlja u Novom Sadu i još dve osobe uhapšene zbog lažnih potvrda o vakcinaciji

0
EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

U Novom Sadu uhapšene su tri osobe osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv koronavirusa.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja policija je uhapsila doktorku u jednom Domu zdravlja D. P. U. (1980) i S. A. (1980), dok se M. B. (1991) tereti za krivično delo falsifikovanje isprave, saopštio je MUP, prenosi RTS.

Kako se sumnja, D. P. U. je, iskoristivši svoja ovlašćenja, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile.

Osumnjičeni S. A. i tridesetsedmogodišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali D. P. U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju su hapšenja izveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.