Đoković o poslu nakon karijere: “Mogao bih da budem trener i mentor, možda i komentator na GS”

0

Novak Đoković je najavio da bi nakon kraja karijere mogao da obavlja dva posla – da bude trener i mentor, ali možda i da postane sportski komentator na Gren Slemovima.

„Nemam aspiracije da budem komentator, ali verovatno ću biti na nekom od grend slemova. Što da ne, oprobaću se. Ali nemam želju da to radim u kontinuitetu. Voleo bih da vidim i nekoga iz naše zemlje, možda Hamada Međedovića koji je mlad i nadamo se da može da se probije. A što se tiče momaka koji su već tu – pa svi su sjajni, ja gledam tenis sa uživanjem”, rekao je Đoković.

“Gledam i divim se mnogim teniserima kako izvode određene udarce. Naravno da ja to na naeki način analiziram kada gledam, ali isto tako i uživam jer volim da gledam ovaj sport. Što se tiče uloge mentora i trenera to već obavljam na neki način u našem teniskom centru, rekao sam nekoliko puta da smo u procesu podizanja modela teniske akademije. Nije to još u potpunosti spremno i nadam se da će biti do kraja godine. Direktno učestvujem i u trenerskom i u mentorskom poslu i u osmišljavanju strategije sa timom ljudi koji su tu. U okviru te buduće akademije već vidim sebe u tome. To je logično i prirodno”, dodao je Đoković.

On je istakao da mu nije problem da to radi i u toku karijere, jer je to već radio sa Olgom Danilovići i sa Međedovićem, kao i ostalim teniserima i teniserkama koji su bili tu za vreme kampa.

“Osećao sam se ispunjeno da budem na terenu i kao da sam nešto novo naučio o samom sportu i primenio sam to kasnije i na moju igru i stvarno je bilo tako. I u nekom narednom periodu kada ne budem imao turnire biću posvećen mlađim teniserima jer njima je uvek potreban podrstrek i savet, a ja sam uvek tu za njih“, rekao je Đoković, a preneo portal Nova.rs.