Đoković o nastavku sezone: “Mogu samo da vam obećam da ću da slavim. Idemo Srbija!”

0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je danas titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa posle velike borbe u pet setova sa 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Novak Đoković je posle osvajanja Rolan Garosa bio srećan i ponosan.

U izjavi posle meča srpske medije pričao je o sjajne dve nedelje u Parizu i najavio šta ga dalje čeka.

“Čestitke Stefanosu na sjajnom finalu. Nije imao šta da izgubi, znao sam da će od prvog momenta da nametne svoj ritam i da bude agresivniji. To mu je uspevalo, za mene su bili drugačiji uslovi. Protiv Nadala sam igrao uveče, danas popodne… Više je danas odskakala lopti, više vetra.. To je uticalo na mene u prvih nekoliko setova, dok sam se navikao”, rekao je Đoković.

Bio je težak meč, opisao je Đoković, a istakao je i da je imao svoje šanse u prvom setu.

“U drugom sam pao psihički i fizički, nisam imao energije. Kada sam izašao i kada sam se vratio, bio sam novi igrač, kao i protiv Musetija. Rekao sam pre turnira da se radujem da igram sa mlađima. Tu mogu da pobedim na iskustvo i kad gubim 0:2”, rekao je Đoković.

“Kad čovek pobeđuje oseća samo najlepše emocije, sreću, ponos, radost… Sada ne osećam umor jer sam pod adrenalinom, ali biće teško sutra. Kada čovek juri istoriju i Grend slemove pod pritiskom je, ali ja sam navikao na pritisak i to me čini jačim i boljim. Mnogo ću naučiti iz ova dva dana. Ovo su moja Top 3 dostignuća u karijeri”, zaključio je Đoković.

U Beogradu je rekao da će osvojiti Rolan Garos. Da li može još nešto da obeća?

“Mogu da ti obećam samo jednu stvar. To je da ću da slavim i ja. Ništa više. Vrlo sam pažljiv kada dajem obećanja. Ne mogu da obećam nešto što ne mogu da ispunim. Daću svoj maksimum gde god bio, to obećavam. Idemo Srbija!”, zaključio je Đoković.