“Đoković nam je potreban. Jedan je od najuticajnijih sportista, a samo se setite koliko se zauzeo kada su nas pogodili požari”: Kirjos ponovo o Novakovoj situaciji

0
EPA-EFE/CJ GUNTHER

“Ako Novak Đoković pobedi na sudu u ponedeljak, igraće kao navijen u pohodu na 21. grend slem”, rekao je australijski teniser Nik Kirjos.

Govoreći uoči svog prvog meča na teniskom turniru u Sidneju, Kirjos je istakao Đokovićev mentalitet i predvideo šta će se destiti ukoliko mu vlasti dozvole boravak u Melburnu.

“Mislim da će biti ljut, veoma odlučan da igra dobro i da pobedi sve. To će biti dodatno gorivo za njega Ovo je samo dodatno gorivo za njega. Svi znamo koliko je dobar takmičar i siguran sam da je pregurao mnogo izazovnije trenutke u životu od boravka nekoliko dana u hotelskoj sobi, ne bi ni bio šampion da je drugačije. Ali, vidite, sve ovo što mu se događa znači da će biti veoma opasan ako bude na terenu u Melburnu”, rekao je Kirjos, a prenosi portal Ejdž.

Kirgios je takođe još jednom spomenuo izveštavanje medija o situaciji u kojoj se nalazi Đoković.

“Ja sam Nik Kirjos, brate, ja sam teniser. Nije moj posao da sve ovo komentarišem, ali mislim da su mediji uradili loš, baš loš posao. To je jednostavno previše i nadam se da će se uskoro sve razrešiti”, rekao je Kirjos.

“Za i zbog sporta, Đoković je potreban ovde. To je tako jednostavno. On je jedan od najuticajnijih sportista svih vremena. Ao je spreman i ako mu je dozvoljeno da igra, na neki način, mislim da je to dobro za naš sport, sa svom ovom pažnjom”, dodao je australijski teniser.

Kirjos je prognozirao rekordnu gledanost televizija ukoliko Đoković dobije pravnu bitku u ponedeljak (po lokalnom vremenu).

Takođe je zamolio Australijance da se prisete da je svetski broj 1 pre dve godine učinio sve da pomogne u prikupljanju sredstava za ublažavanje posledica požara koji su krajem 2019. i početkom 2020. godine pogodili Australiju.

“Tokom požara nam je pružio podršku, pomagao nam je. Tako brzo zaboravljamo. Nije morao to da uradi. Većina sportista to ne bi uradila. Oni su sebični, većina sportista jeste, ne zaboravljam to”, rekao je Kirjos.

“Samo želim da se to završi. Nije baš humano, zar ne”, rekao je Kirjos.

Na pitanje u kakvom su odnosu on i Đoković, s obzirom na to da je Kirjos umeo da “potkači” srpskog tenisera u prošlosti, Kirjos nije znao da odgovori da li u ovom trenutku njih dvojica razgovaraju.

„Ali to je smeđno kod mene i Novaka. Bili smo prijatelji, trenirali zajedno, a onda su nas mediji podelili. Sećam se da je Novak bio, možda, i jedini velikan koji mi je prišao dok sam još bio tinejdžer i rekao: ‘Ako ti ikada bilo šta zatreba, slobodno se obrati, a ja ću se potruditi da ti pomognem'”.

Đoković je u Bernardu Tomiću pronašao još jednog australijskog saveznika. Tomić je rekao da Đokovića smatra bliskim prijateljem i da se nada da će se situacija uskoro razrešiti.