“Đoković je nevakcinisan, a pošto je poznat i popularan postao je ‘laka meta’ u svojevrsnom ‘lovu na veštice'”: Bivši direktor Australijan opena o Novakovoj situaciji

0
(Beta/AP Photo/Mark Baker, File)

Bivši direktor Australijan opena Pol Meknami u tekstu za australijski Ejdž ističe da će Otvoreno prvenstvo Australije biti “progutano i paralizovano“ zbog fijaska sa Novakom Đokovićom, koji se, prema njegovim rečima, nalazi pred deportacijom iz Australije.

“Za mene je odluka da se svetski broj jedan pošalje kući jednostavna za objasniti. Sada se zna da nije vakcinisan, a pošto je toliko poznat i popularan, postao je ‘laka meta’. Inače, u nekoj drugoj situaciji, nikada ne bi došlo do svojevrsnog ‘lova na veštice'”, napisao je Meknami, a prenosi Ejdž.

Meknami ističe da se u javnosti potencira da je prvi reket sveta “dobio poseban tretman zato što je Novak Đoković”, aludirajući na njegovo medicinsko izuzeće za učešće na turniru.

“Zapravo je suprotno. Njemu se sada sudi samo zato što je visokoprofilna i uticajna osoba, koja je pred deportacijom”, zaključio je bivši direktor Australijan opena.

“Đoković nije antivakser, kako se uveliko priča. Otvoreno je rekao da njegova deca primaju razne vakcine. Velikodušno je donirao milione dolata bolnicama i borcima protiv kovida u Srbiji, Španiji i Italiji. Platio je besplatne vakcinacije na dva ATP i jednom VTA turniru u svom Beogradu, kako bi igrači(ce) i treneri mogli da prime potrebne doze. Ko je to znao? Podsećam da vodi računa o ishrani, a na osnovu sopstvenog iskustva sa alergijama, želi da se poslednji pita o tome šta mu ulazi u telo. Ko može da krivi ‘broj jedan’ u globalnom sportu. Na kraju krajeva, to je njegov izbor”, naveo je, između ostalog, Maknami.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime