Đoković iz drugog ugla: Porodica i zdravlje su mi važniji od tenisa, ne plašim se da ostanem bez njega

0
May 25, 2019 - Paris, France - Novak Djokovic training in Suzanne Lenglen court during Roland Garros kids day on May 25, 2019 in Paris, France., Image: 436922324, License: Rights-managed, Restrictions: * France Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News

Prvi teniser sveta Novak Đoković kaže za CNBC da su mu rekordi u karijeri veoma važni, ali da nisu najvažniji u životu, prenosi N1.

“Da li je to važnije od vremena koje provedem sa porodicom? Da li je bitnije od zdravlja ili nečeg sličnog? Ne, nije. Prolazim kroz proces i potpuno sam, stoprocentno, iskren i otvoren prema vama. O svemu sam razgovarao sa ženom, sa roditeljima i braćom jer sam želeo da čujem šta oni misle. Trenutno se, privatno i profesionalno, nalazim u specifičnoj situaciji”, rekao je trenutno prvi reket sveta.

On je naglasio da ne želi da protraći vreme i propusti život svoje dece zbog profesionalnih obaveza.

“Otac sam dva anđela i vreme koje provedem sa njima je posebno. Ne želim da protraćim to vreme i onda da se u nekom trenutku života osvrnem na prošlost i da ustanovim da nisam bio tu tokom najvažnijih trenutaka njihovog odrastanja”, ističe Đoković.

Na pitanje da li bi mogao da zamisli život bez tenisa, on je dao zanimljiv odgovor.

“Da i ne. Mogu da ga zamislim jer se ne plašim da ostanem bez njega. Osećam se srećno zbog dosta drugih stvari, ali kažem i da ne mogu da ga zamislim jer ću biti uključen u taj sport čak i kada ne budem profesionalni teniser”, zaključio je Đoković.