Đoković: “Bez porodice ovo ne bi bilo moguće. Sećaću se ovih 48 sati celog života…”

0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je danas titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa posle velike borbe u pet setova sa 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Đoković je do druge titule na Rolan Garosu, posle one osvojene 2016. godine, stigao posle četiri sata i 11 minuta.

“Bila je privilegija deliti teren sa šampionima poput Bjorna Borga i Džima Kurijera. Rekao bih nešto o Cicipasu… Mogao bih da razumem kako se on sada oseća, bio sam u takvim situacijama. Znam da će se vratiti jači i da će učinicti više u budućnosti. Čestitke njemu i njegovom timu”, rekao je Đoković.

Potom je Novak dodao na francuskom:

“San je biti ovde. Velika bitka za jedan od najvećih trofeja u našem sportu. Dobio sam mnogo inspiracije i motivacije od porodice da budem ovde. Morao sam da nađem način da pobedim Stefanosa posle teškog meča sa Rafom. Bez toga (porodice), to bi bilo nemoguće. Stefanos je rekao da je ovo timski napor, u pravu je. Srećan sam, nadam se da ću doći i sledeće godine i da se neću zaustaviti u pobedama”, dodao je Novak.

Nije propustio priliku da pozdravi sve navijače u Srbiji, ali i da uteši grčke navijače.

“Hteo bih da se zahvalim svima u Srbiji koji su me podržali, kao i ove ljude koji su došli ovde. Atmosfera je bila sjajna, protiv Rafe i sada, ovo su nezaboravni momenti za mene i moju karijeru. Sećaću se ovih 48 sati celog života. Šaljem poruke i braći i sestrama u Grčkoj, imate velikog šampiona i šampionku u Stefanosu i Mariji, želim vam mnogo sreće u budućnosti”.

Bjern Borg je rekao da je srećan što je ponovo na mestu gde je imao mnogo uspeha.

“Hoću da kažem da je sjajno biti ovde uz dva velika šampiona kao što su Stefanos i Novak. Videti ih kako igraju je nestvarno iskustvo. Srećan sam, tenis je težak sport, ali ima samo jedan pobednik. To je tenis, srećan sam što sam na Rolan Garosu, ovo je jedan od najvećih turnira na svetu”, zaključio je Borg.

Novaku je ovo bio 19. grend slem trofej i drugi u ovoj godini, a uspeo je da postane i prvi igrač posle 52. godine koji je uspeo da osvoji barem po dva trofeja na svakom od turnira velike četvorke.