“Dok smo se mi borili za slobodu, neki su se borili za fotelje. Abazović kao ministar nije Abazovićev problem…”

0
Foto: Profimedia

Lider Nove srpske demokratije (Nova) i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić nagovestio je da će podržati Zdravka Krivokapića, iako je mandatar crnogorske vlade, prema njegovim rečima, “iznevjerio dogovor”, prenose Vijesti.

Mandić je u razgovoru za srpske medije ponovio da u njegovoj partiji nisu zadovoljni sa predlogom mandatara, ali i da neće dozvoliti da se Milo Đukanović i DPS vrate na vlast.

“To što je Abazović kandidat za ministra nije problem ni Abazovića, niti građana koji su iskazali svoju volju na izborima, već je to volja, želja i odluka isključivo mandatara Krivokapića. On je na poslednjem sastanku bio izričit da u novoj vladi neće biti mesta za političare, i to ne samo lidere stranaka i poslanike nego i one koji su učestvovali na poslaničkim listama. Stvari su se razbistrile. Dok smo se mi borili za slobodu i napredak Crne Gore, neki su se borili za fotelje. Nismo zadovoljni, ali nećemo ni dozvoliti da se vrati režim Mila Đukanovića i njegovog DPS. U tim koordinatama ćemo odlučivati”, rekao je Mandić za srpske medije. 

Podsetimo, Krivokapić je pre dva dana saopštio svoj predlog za sastav nove vlade, koju će najvećim delom činiti eksperti.

Predložio je da ministar odbrane bude Dritan Abazović, lider pokreta URA.