“Dok sam šetala Beogradom i Zlatiborom zamišljala sam ovo finale”: San Marine Maljković se ostvario (a kaže i da je u polufinalu pobeđen tim “malo bolji od nas”)

0

Danas u 21 sat bićemo svedoci reprize finala Evropskog prvenstva za košarkašice iz 2015. godine kada je u duelu Srbije i Francuske naša reprezentacija osvojila zlato.

Ovog puta, Francuskinje su favoritkinje. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, a i polufinale protiv Belgije bilo je “malo finale”.

Srbija je slavila rezultatom 74:73.

“Ogromne su praznine posle dve izuzetno stresne utakmice, pune raznih emocija, gde je bilo potrebno da prevaziđemo sebe. Krivo mi je jer ljudi u Srbiji ne znaju kakva je košarka u Belgiji, da smo mi sada dobili tim koji je malo bolji od nas. Uprkos nekoj igri, koja u većini utakmica nije bila onakva kakva bi trebalo da bude, kako smo se dogovorili, ali, na kraju su odradile ono što je trebalo dobili smo utakmicu”, izjavila je, kako prenosi Sportklub, selektorka Marina Maljković.

Ona je rekla da je, od kako su krenule pripreme, sanjala finale.

“Dok sam šetala Beogradom ili Zlatiborom, zamišljala sam da igramo finale. To je ogroman san, koji se ostvario. Koleginica sa klupe Francuske ima veliku bazu, i oni su svake godine sve jači. Sada su naturalizovali dve Amerikanke, dve izvanredne igračice koje kombinuju, dobili su drugu dimenziju koju nisu imali. Strašan tim. Ubedljivo najbolji tim na ovom prvenstvu, čije je polufinale bilo lakše. Bili su favoriti i 2015. Mi kao i uvek idemo teniskom koncentracijom, da pokušamo da naša borba bude na maksimumu svih maksimuma i da vidimo šta će to da nam donese. Borba za dres, borba za Srbiju. Želeli smo da učinimo narod srećnim. To nije fraza, to nas pokreće, posebno jer smo sada zatvoreni od 14. juna, kao u zatvoru i mnogo je teško. U Francuskoj nije bilo tako. Bio je strašan pritisak, mentalni i fizički. Sve je ovo bilo dosta teško i želja da učinimo ljude srećnim nam je dala još veću snagu. Potrudićemo se da ne obrukamo kada je ta naša borbenost u pitanju”, rekla je selektorka Srbije.