“Dok kao dete proživljavaš takve stvari potisneš sve što ti se dešava jer je Mika sebe postavio kao dogmu…”: Rediteljka Maja Maletković o svom iskustvu u školi glume kod Aleksića

0
Printscreen/YouTube/Naša televizija

Nakon što je glumica Milena Radulović javno istupila sa tvrdnjama da ju je, dok je još bila maloletna, silovao nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić, oglasile su se devojke koje su takođe bile polaznice njegove škole glume i ispričale svoje iskustvo.

Rediteljka Maja Maletković je objavila da se u Mikinoj školi glume suočavala sa neprijatnim intimnim pitanjima, na koje je, kao i ostale devojčice iz grupe, morala da daje iskrene odgovore svom “tadašnjem učitelju”.

“Pitanja poput – da li se j****a” i kako najviše volimo da se j****o -nisu bila retkost. Dok kao dete proživljavaš takve stvari, da bi preživeo nemaš izbora nego da potisneš ili normalizuješ to što ti se dešava, jer on je sebe u sistemu u kojem smo bili postavio kao dogmu. Dalje, ne samo devojkama, već svima, normalizovao je autoritativno-zlostavljačku ulogu ‘vođe’, normalizovao indoktrinacioni, psihološko-emotivno-zlostavljački modus komunikacije kao jedini validan tokom časova (slanje na umivanje ako kažeš nešto s čime se ne slaže, ili ne uradiš zadatak na primer)”, objavila je Malteković na Instagramu.

“Želela bih da se osvrnem na komentare tipa ‘sad su našle da progovore’ i ‘šta su do sad čekale’. Prvo, nažalost, zle i nezakonite radnje tog čoveka su trajale i pre, a i posle slučaja o kojem je Milena hrabro progovorila. Drugo, kada si dete u takvoj situaciji, da bi preživeo, potisneš to u sebi, jer je bol preveliki. Finalno, prepametne devojke i žene koje su kroz nasilje i silovanja prolazile nisu same i vrlo pametno i taktički su kroz vreme pripremale slučaj da bi jednom za svagda stale na put tom psihopati”, navela je ona.

Maletković je naglasila da je “Beograd danas jedno lepše i sigurnije mesto, jer je od danas jedan beskrajno opasan čovek priveden i čeka suđenje”.

“Taj psihopata, pedofil i seksualni predator nam je svima, devojčicama, koje smo išle u ‘grupu’, normalizovao objektivizaciju naših tela kao ‘datost’ života, i znam da ne govorim samo u svoje ime kada kažem da su bile potrebne godine da se repozicioniram u sebi po pitanju moje seksualnosti i ličnih granica vezanih za njih”, navela je Maletković.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su Aleksića (68) uhapsili zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, kako je saopštio MUP

“Sumnja se da je on u vremenskom periodu od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne”, navedeno je u saopštenju MUP-a.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!