“Dogovorio sam sa Vučićem da SPS dobije još jedno veliko preduzeće…”

2
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

(Beta) – Predsednik Skpštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da se dogovorio sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da SPS dobije još jedno od većih preduzeća, ukoliko “orijentacija bude takva”.

“Dogovorili smo se da ako bude takva orijentacija, pošto predsednik Vučić rotira sve resore, da ćemo dobiti još jedno od velikih preduzeća”, rekao je Dačić za televiziju Prva.

Kako je ukazao, nije dovođena u pitanje pozicija direktora JP Srbijagas Dušana Bajatovića.

Prema Dačićevim rečima, nije mu potreban nijedan ministar u vladi, već politički prostor. 

“Ja vodim politiku, birači glasaju za SPS zbog moje politike, meni treba prostor za političko delovanje”, rekao je predsednik Skupštine Srbije.

On je rekao da je odluku o ministru prosvete, kojeg treba da predloži ta stranka, već doneta.

Dačić je ponovio da do sada nijedan lider stranke nije bio predsednik Narodne skupštine jer, kako je naveo, svako gledao da svoju moć meri kroz izvršnu vlast.

2 KOMENTARA

  1. I treba da dobije. Na prvom zasedanju novog saziva parlamenta ukinuti taksu za javnu kuću javni servis RTS, pa ga dati SPS-u. Ima dosta mesta, mogu svi da se stave na platni spisak i da uživaju. Ko misli da ima talenta može da krešti do mile volje. Samo prstiće što dalje od trezora.

  2. Ако већ не може да се краде и пуни партијска каса по министарски, за утеху није лоше тада, ни по директорски.

Comments are closed.