Dođite svakog šestog petka u mesecu, poručili iz Milanovićevog kabineta. A predsednik Hrvatske na to kaže: “Drago mi je što ste skužili Alana Forda”

1
Profimedia

Kada su novinari zagrebačkog Jutarnjeg lista poslali u kabinet predsednika Hrvatske Zorana Milanovića upit o njegovom radnom rasporedu na dan konstitutivne sednice hrvatskog Sabora, dobili su poprilično ciničan odgovor, ravan citatu iz Alana Forda. Preciznije, dobili su kao odgovor citat iz Alana Forda.

“Pre, za vreme trajanja i nakon konstitutivne sednice Hrvatskog sabora predsednik Republike bio je u Uredu PRH gde je imao radne i zvanične sastanke. Kretanje službenih vozila Ureda PRH ne možemo komentarisati jer je njihovo kretanje u nadležnosti UPPS-a, ali njihov izlazak izvan Ureda PRH ne znači da je uvek u njima i predsednik Republike. Želite li fotografisati predsednika Republike na rečenoj lokaciji možete to učiniti svakog šestog petka u mesecu od 12 do podne. Bilo bi to moguće i češće kada lokal ne bi bio napučen visokim dužnosnicima Vlade i članovima njihove obitelji iz neposredne okoline”, stajalo je u odgovoru. kabineta predsednika Hrvatske.

Tome je prethodilo – da bi kontekst bio nešto jasniji – to što je fotoreporter snimio službeno vozilo Zorana Milanovića pred njegovim omiljenim restoranom.

E sad,kada se govori o “svakom šestom petku u mjesecu od 12 do podne”, to je bukvalni citat Broja 1 iz “Alana Forda” (to je jednom prilikom rekao Bobu Roku).

Možda predsednički kabinet nije svesno igrao na kartu Alana Forda, dalo bi se pomisliti, jer su ti citati ušli u sleng, ali sam predsednik je u intervjuu za N1 televiziju potvrdio da zapravo Alan Ford jeste bio ciljana referenca.

“Drago mi je da ste skužili Alana Forda”, rekao je Milanović.

Na konstataciju novinarke da izgleda kao da mu je uzor Donald Tramp, Milanović je uzvratio:

“Nije, pitanje je što je Tramp čitao uopšte, Alana Forda nije sigurno”, rekao je Milanović.

1 KOMENTAR

Comments are closed.