Dodik uoči posete Lavrova: “Saradnja sa Rusijom se nastavlja bez obzira na pritiske Zapada i Sarajeva…”

0
ALEXANDROS MICHAILIDIS / Alamy / Alamy / Profimedia

(Beta) – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će se sutra u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim će, pre svega, razgovarati o epidemiološkoj situaciji u RS i Srbiji.

“Raniji je dogovor bio da za stanovnike Republike Srpske neće biti zatvorena granica prema Srbiji. Nastojaću da tako i ostane, jer vidim da sada Srbija najavljuje eventualno zatvaranje granica”, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS). 

Dodao je da će na sastanku biti otvorene i druge teme. 

“Opšti je napad na Srbe. Napadi dolaze iz Amerike i iz Evrope. Na tapeti je Srbija, srpski narod, Vučić, na tapeti je i Republika Srpska i svi mi koji predstavljamo Republiku Srpsku”, ocenio je Dodik i dodao da veruje da će o ovim pitanjima doći do usaglašavanja stavova. 

Po povratku iz Beograda, Dodik će se sutra uveče u Istočnom Sarajevu sastati sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovom. 

“Ruska uloga u Republici Srpskoj i BiH je konstruktivna i neosnovan je napad pojedinih zemalja Zapada, ali i ostala dva člana Predsedništva, koji ističu da Rusija ima negativan uticaj na BiH”, rekao je Dodik uoči sutrašnje zvanične posete Lavrova BiH. 

On je rekao da će Lavrov sastati sa sva tri člana Predsedništva BiH, ali i da će on imati odvojen sastanak s njim.

“Saradnja RS i Rusije biće nastavljena i u političkom i ekonomskom i svakom drugom obliku, bez obzira na pritiske i Zapada i političkog Sarajeva”, naglasio je Dodik. 

Lavrov će, prema protokolu, prvo posetiti Istočno Sarajevo.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500