Dodik teško izvređao opoziciju; Šarović: Dodikova količina primitivizma je sve veća

0
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

(Beta) – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik optužio je opozicione stranke iz Republike Srpske da “lažima i klevetama brukaju Republiku Srpsku”, do mere da je, kako je naveo, i ruska ambasada u BiH morala da kaže da lažu.

“Vaša mržnja je endemska, laž planetarna. Kada čujem šta kažete i pokušam da razumem, jedino shvatam da ste patološki lažovi i da patološki mrzite. Tu vam se ne može pomoći”, napisao je Dodik na zvaničnom Tviter nalogu.

Dodao je da to što radi opozicija u RS je odavno “izašlo iz okvira političke borbe i istine i preraslo u potpunu neistinu i destrukciju”.

“Valjate se u blatu koje smrdi zbog stalnog vašeg tapkanja u vlastitoj nemoći, ali Republikom Srpskom ne možete upravljati”, naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska će “ostati blistava”, na, kako je kazao, radost srpskog naroda, koji je prozreo opoziciju i prezire je.

“Sve vam smeta osim mržnje prema SNSD-u i Miloradu Dodiku. Ovo je vreme velikih izazova, globalnih sukoba, velikog rata i neizvesnosti. Ljudi u Republici Srpskoj treba da znaju ko laže i mrzi, ko je podanik britanske podmukle politike, večito loše za Srbe”, naglasio je Dodik.

Opoziciju je optužio i da “mrzi srpski narod, zato što ih neće takve, medjusobno posvadjane, a pogotovo neće izdajnike britanskog kova”.

Opozicione stranke, SDS i PDP, optužile su Dodika da nije učinio ništa da spreči da BiH u Savetu Evrope podrži set sankcija uvedenih Rusiji.

Šarović: Dodikova količina primitivizma je sve veća

 Predsednik Srpske demkratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik napada opoziciju, umesto da gradjanima objasni kako se BiH “ispod žita” pridružila zemljama koje su uvele sankcije Rusiji.

Šarović je naveo da su činjenicu da je BiH uvela sanckije Rusiji potvrdili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i evropski komesar za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel.

“Ponovo, kada svim silama pokušava sakriti istinu, aktuelni član Predsedništva BiH Milorad Dodik, služi se napadima, psovkama i lažnim ‘patriotskim floskulama'”, naveo je predsednik SDS-a.

Prema njegovim rečima, “Dodikova količina primitivnog jezika postaje sve veća i veća, dok je argumenata sve manje i manje”.

“Na njegovu (Dodikovu) žalost i pored njegove galame, istina je uvijek glasnija. Jasno je da se sankcije uvode skriveno i da su predstavnici institucija Republike Srpske u sklopu BiH bili saglasni za uvodjenje sankcija protiv Rusije, koje su do sada predložene”, naveo je Šarović.

Lider SDS je ocenio da je “uzalud prazna galama, uzalud demagogija o tome ko treba da vodi RS”.

“Vodite nas više od deceniju, a doveli ste nas do praznih sela i gradova, do najbrže inflacije i najmanjih prosečnih primanja, do zadnjeg mesta na putu u EU i do vrha lestvice najkorumpiranijih zemalja Evrope”, ocenio je Šarović.

Dodao je on nikada nije glasao ni za jednu prenetu nadležnost na nivo BiH niti se, kako je kazao, za razliku od nekih, slikao sa (nekadašnjom američkom državnom sekretarkom) Medlin Olbrajt i ostalim “prijateljima” Republike Srpske.

“I uvek ću sa takvim kao vi rado stati na kantar patriotizma”, odgovorio je Šarović Dodiku.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik optužio je ranije danas opozicione stranke iz Republike Srpske da “lažu i kleveću” kada tvrde da je BiH podržala uvodjenje sanckija Rusiji u Savetu Evrope, nazvavši ih “patološkim lažovima” i “izdajicama britanskog kova”.