Dodik: “Svi poslanici Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici nepoželjni u RS…”

0
Printscreen/YouTube/N1

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da svi poslanici u Skupštini Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u Republiku Srpsku jer ta njihova odluka predstavlja direktan udar na Srpsku i srpski narod, prenosi N1.

„Ovim činom donošenja pomenute rezolucije crnogorska Skupština se pretvorila u antisrpsko političko pozorište“, istakao je Dodik za Srnu.

Dodik je upitao kakve veze ima Crna Gora sa tragičnim dešavanjima u BiH i kakav je motiv za donošenje takvog jednog akta koji je donešen bezočno i bez argumenata, bez obzira da li je reč o njihovom ličnom stavu ili je u pitanju ispunjavanje interesa antisrpskih stranih nalogodavaca.

„Postavlja se i pitanje zašto opozicija iz Republike Srpske sada sve vreme ćuti, a otvoreno su se hvalili dobrim odnosima sa Aleksom Bečićem, Dritanom Abazovićem i još nekima. I kad su već u tako dobrim odnosima zašto se nisu izborili da spreče usvajanje ove sramne antisrpske rezolucije“, rekao je Dodik.

On je upitao i zašto niko iz opozicije nije izašao i jasno i glasno osudio ovaj neprijateljski čin svojih političkih prijatelja iz Crne Gore.

Skupština Crne Gore izglasala je 17. juna Rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za usvajanje Rezolucije glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

Rezolucija, između ostalog, podrazumeva „da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid i da je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka“.

Tekst Rezolucije predvideo je i da 11. jul bude proglašen Danom sećanja na žrtve Srebrenice, da se afirmiše mir i stabilnost i da se pozovu javne institucije da istraže ratne zločine.