Dodik: “Razni dušebrižnici žele da dotuku RS, treba da steknemo imunitet protiv takvih…”

0
Printscreen/YouTube/N1

(Beta) – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik optužio je danas opoziciju u Republici Srpskoj i vodeće zapadne zemlje da pokušavaju da omalovaže i dovedu u pitanje sve što radi aktuelna vlast u tom entitetu BiH.

“Oni koji ovih dana po Republici Srpskoj, a to su opozicione partije i neki pojedinci, uporno pokušavaju sve da omalovaže i da dovedu u pitanje, apsolutno su deo jednog globalističkog pristupa, predvođenog delom američke i zapadnoevropske politike sa Nemačkom na čelu, koja ide za tim da kaže da ovde ništa ne valja i da valja jedino ono što oni misle da je u redu”, kazao je Dodik novinskoj agenciji Srna.

Dodik, predsednik vladajuće stranke u RS, rekao je da je to “veoma opasno” za Republiku Srpsku, “pogotovo ako bi oni preuzeli glavnu reč” u tom entitetu BiH.

On je kazao da su Republika Srpska i njene institucije danas stabilne i da ona “treba da stekne imunitet od raznih dušebrižnika, koji pokušavaju da je umire, pa da je onda do kraja dotuku”.

Dodik, predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, ocenio je da je RS stabilna politički, ekonomski i u pogledu socijalnih merila.

“Naravno, imamo problem sa demografiojom, imamo problem sa nekim drugim stvarima, kao što je pojačana potreba za privrednom aktivnošću i investicijama, ali to ne zavisi samo od nas, već od mnogih regionalnih, pa i globalnih faktora koje treba uzeti u obzir”, naveo je.