Dodik protiv prisustva Srba na obeležavanju godišnjice Oluje: “Time daju legitimitet toj operaciji, nekorektno…”

1
Foto: Profimedia

Srpski član BiH Predsedništva Milorad Dodik usprotivio se odlasku potpredsednika hrvatske Vlade, zastupnika SDSS-a Borisa Miloševića u Knin na godišnjicu Oluje kazavši da bi to bilo nekorektno prema Srbima i srpskim žrtvama iz proteklog rata i istovremeno dalo legitimitet hrvatskoj operaciji. 

“Ako bilo koji Srbin ode tamo u ime srpske zajednice, onda on tome daje legitimitet. To je neprihvatljivo i mislim da se to neće dogoditi”, rekao je Dodik u izjavi za medije u petak.

Po njegovim rečima Oluja simbolizuje progon, egzodus, etničko čišćenje Srba u Hrvatskoj.

Kritikovao je i predstavnike hrvatskih vlasti koji očekuju da se predstavnik Srba pojavi u Kninu na ceremoniji obeležavanja vojne operacije Oluja.

“Јoš nisam informisan da je to definitivna stvar, ali želim da kažem da sam protiv toga jer mislim da nije ni korektno od vlasti u Hrvatskoj da tako nešto traže, niti je korektno od bilo kojeg Srbina da ode na takvo mesto”, dodao je Dodik.

1 KOMENTAR

  1. Наравно да ће да иде. Неће ваљда да слушају вас, оданде где седите и где су вам г*******е ушушкане на безбедном. А ти се присети шта си изјављивао пре пар деценија: “Боље кантон у БиХ, него провинција у Србији”, па сад делиш лекције другима.

Comments are closed.