Dodik pokazao stenogram razgovora sa Eskobarom: “Nemoj da mi pretiš ako hoćeš da razgovaramo”

0
Printscreen/YouTube/N1

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) danas je novinarima pokazao stenogram razgovora sa specijalnom izaslanikom američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, prema kome je Eskobaru rekao da mu se “je*e za američke sankcije”.

“Američka ambasada u Sarajevu je nekorektno postupila, kada je izdala saopštenje mog razgovora s Eskobarom. Ja nisam bio spreman da izađem u javnost s detaljima tog razgovora, ali su oni odlučili da kažu samo ono što su oni rekli, a u vezi je sa pretnjama nekim sankcijama”, kazao je Dodik.

Potom je pročitao i pokazao stenogram s jučerašnjeg sastanka.

Prema onome što je Dodik kazao, Eskobar je rekao – “Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene za one koji opstruišu politički, ali i prema onima koji imaju korist od toga”.

Potom je Dodik kazao: “Je*e mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš sa mnom razgovarati, nemoj mi pretiti”.

Eskobar: To nije prijetnja, ovo je činjenica.

Potom je naveo da već dvadeset godina SAD pokušavaju u BiH da “naprave poslušne ljude”, koji samo treba da pričaju ono što odgovara Amerikancima.

Dodik je danas kazao i da će ovu reč koristiti uvek prema onima koji misle da mogu pretiti sanDkcijama.

Kako je navedeno na Tviter nalogu Ambasade SAD u Sarajevu, Eskobar je juče Dodiku preneo stav SAD da su pretnje otcepljenjem antidejtonske i da građanima Republike Srpske ne nude ništa osim izolacije i ekonomskog očaja.