Dodik: “Opet hoće da nas prevare, kao Ketrin Ešton pre deset godina…”

2
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

(Beta) – Srpski član Predsedništva Milorad Dodik rekao je da će danas imati telefonski razgovor sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom o reakciji Saveta za primenu mira (PIK) na nacrt zakona kojim se predviđa osnivanje entitetskog Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS).

“Oni će uraditi isto što je pre deset uradila (bivša visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost) Ketrin Ešton, a to je da nas opet prevare. I to na istom pitanju, a to je pravosuđe”, rekao je Dodik za Radio-televiziju RS (RTRS), navodeći da je ona tražila da se prolongira referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, jer je “znala rezultate unapred”.

Dodik je najavio da će vladajuća struktura u RS nastaviti da radi onako kako je planirala i da će “sprovesti demokratsku raspravu o VSTS RS, usvojiti taj zakon u skupštini i realizovati ga, a stav PIK-a da taj zakon nije u skladu sa Ustavom nazvao je “podvalom”.

“To je medijska propaganda koja je napravila nered u BiH. Sada ti stranci brane svoje smeće, koje su kreirali pre deset do 15 godina, antiustavno, bez ikakvih normi. Visoki predstavnik nikad nije imao pravo i mi to upravo govorimo. Nećemo se umoriti podsećati na to”, naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, trebalo je da se ranije razgovara o problemima na kojima insistira RS, ali je dodao da o tome ipak nema razgovora.

“Ovde se radi o nastavku političke sile, kao što je cela priča oko (viskog predstavnika) Kristijana Šmita. On je došao ovde, a niko ga nije imenovao”, rekao je Dodik.

2 KOMENTARA

  1. Ааааа, Кетрин Ештон вас преварила ! “Превела вас жедне преко воде”, све вас наивне, јел’ ? А није онај што је изјављивао својевремено: “Боље кантон у БиХ, него провинција у Србији” ? Који некако, случајно или не, баш много личи на тебе. Да, да, да,… ма безобразница једна.

Comments are closed.