Dodik saslušan u Tužilaštvu, pa pokazao srednji prst novinarima: “Protiv mene se vodi politički proces”

0
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Član Predsedništva BIH Milorad Dodik saslušan je u Tužilaštvu BiH. Dodik je pri dolasku i odlasku iz Tužilaštva, novinarima pokazao srednji prst.

Detalji saslušanja još nisu poznati, ali se zna da je reč o predmetu “Pavlović banka”, odnosno kupovini vile na Dedinju u Beogradu.

Iz Tužilaštva BiH su ranije rekli da je predmet “Pavlović banka” u fazi otvorene istrage, prenosi N1.

“Istraga u predmetu je naređena u februaru 2016. godine. U toku istrage zatražena je, između ostalog, i međunarodna pravna pomoć od Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije. Tužilaštvo BiH još uvek nije dobilo dokaze od Tužilaštva za organizovani kriminal Repulike Srbije, a isti su u fazi prikupljanja. Tužilačka odluka u predmetu će biti doneta kada budu ispunjeni svi potrebni uslovi”, naveli su.

Podsetimo, vlasnik Pavlović banke, Slobodan Pavlović poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Americi 17. decembra prošle godine.

Dodik je nakon saslušanja rekao da je protiv njega pokrenut politički proces koji se organizuje od strane Tužilaštva koji je pod direktnim uticajem ambasada, a jedna od tih je, kako kaže, Britanska ambasada.

“U potpunosti negiram sve. Predočeno mi je nešto od pre 11 godina sa pogrešnom premisom. Istinita je činjenica da sam 2007. godine zaključio ugovor o kreditu sa Pavlović bankom od 1,4 milion maraka”, rekao je Dodik, a prenosi BN.

Dodao je da i danas otplaćuje kredit i da je imao dva stana u Beogradu koje je prodao i koje je delimično iskoristio za otplatu kredita, kao i da je vilu na Dedinju izdavao jednoj ambasadi i od toga otplaćivao kredit.

Prema njegovim rečima pozvan je, kako kaže, kao svedok u svom predmetu.

Sve što je, kaže Dodik, Tužilaštvo BiH činilo će da padne zbog neustavnosti.

Dodikova ćerka, Gorica Dodik je na svom zvaničnom Tviter profilu podelila vest o potezu svog oca, koji je novinarima pokazao srednji prst, napisavši “To je malo šta ste zaslužili”.