Dodik: “Mit o genocidu koji se nije desio, Mladić je poslat u legendu”

0
Printscreen/YouTube/N1

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, povodom presude doživotnog zatvora za Ratka Mladića, izjavio je da je ova “presuda i mehanizam nemaju mnogo veze sa pravom i pradvom”.

Dodik je poručio da Hag nije ostvario osnovne cilljeve svog nastanka, a to je povećanje poverenje među narodima, piše Srpskainfo, prenosi Blic.

“Kakva je to pravda ako ovu presudu u svojim domovima danas slušaju sa slobode Naser Orić, Ante Gotovina, Ejup Gnaić, Atif Dudaković i mnogi drugi koji su počinili zločine prema Srbima”, rekao je Dodik.

On je izjavio da se na ovaj način pokušavaju postići mnoge stvari, a prva od njih je “očuvanje karijere onih koji su satanizovali srpski narod, zatsupajući navode da su Srbi silovali 60.000 mislumanki”.

“Mi Srbi moramo da naučimo da ne možemo da menjamo te stereotie, dok su živi oni koji su ih kreirali ili ne budu mimo političke moći da o tome odlučuju. Ovde se pokušava napraviti mit o Srebrenici, koji se nije desio. Ova fascinacija nepravdom međunarodnog faktora neće moći da zaživi u našem narodu. Na ovaj način je Mladić poslat direktno u legendu. Srpski narod zna da bi bez njegovog komandovanja, bila mnogo veća stredanja našeg naroda. Srbi su najveć stradalnici u bivšoj Jugoslaviji”, kaže Dodik.