(Beta) – Srpski član Predsedništva BiH i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je važno što je Republika Srpska usvojila zakon kojim će se ponovo uspostaviti Agencija za lekove RS.

„Važno je da smo usvojili zakon. Moram da kažem da to nije ništa novo, mi smo imali svoju agenciju. To je nešto što smo već probali i videli da je dobro, ali zbog pritisaka, obećanja za ulazak u EU se to promenilo“, rekao je Dodik novinarima, nakon što je parlament RS danas usvoji taj zakon.

Najavio je da će do 28. oktobra biti pripremljena sva potrebna dokumentacija.

Komentarišući upozorenja Visokog predstavnika u BiH Kristjana Šmita da se na taj način ozbiljno ugožavaju i osporavaju nadležnosti Agencije za lekove BiH, koja je jedina ovlaštena da reguiše nabavku lekova i medicinske opreme u BiH, Dodik je kazao da za njega Visoki predstavnik u BiH ne postoji.

„Ovaj što se zove Šmit je počeo da piše neka saopštenja. Ovo ne postoji… Da ima pravde i odgovornosti neko bi već proterao čoveka odavde, jer se lažno predstavlja“, kazao je Dodik.

Dodao je da je „duh Dejtona oživeo“, naglašavajući da neće popustiti u nameri da se Republici Srpskoj vrate njene nadležnosti, a da će istovremeno nastaviti da se bori za mir.

„Bićemo odlučni, nastavćemo ono što činimo. RS nema nameru da s bilo kakvim bezbednosnim snagama ulazi u Federaciju BiH ili bilo gde. Nastavljamo se boriti za mir, ekonomiju“, naveo je Dodik.

Upravo je Dodik 2009. godine, u to vreme premijer RS, zajedno sa tadašnjim predsedavajućim Saveta ministara BiH Nikolom Špirićem, potpisao saglasnost za formiranje Agencije za lekove BiH.

Govoreći o današnjoj smeni glavne državne tužiteljke Gordane Tdaić, Dodik je ona „smenjena glasovima muslimana“, koji su tako glasali „pod direktnom instrukcijom Stranke demokratske akcije (SDA)“.

Komentara

  1. Bogoljub
    21. oktobra 2021. 14:28

    Ovaj ludak prica o ekonomiji a sve je unistio on prica o miru a provocira stalno postenom covjrku netreba da smeta policije bilo koje vrste sta je problem.Smijesno jel ima iko da njemu jos vjeruje ista...

  2. SUMADINAC
    22. oktobra 2021. 08:19

    potpisujem sve sto je rekao Bogoljub. A kao Srbijanac, porucujem Dodiku neka se ne nada da ce nasa deca ginuti za Bosance, dosta i previse je bilo. Ako njegove pristalice hoce neka ga slede u sunovrat!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.