Pulicerove nagrade za najveći doprinos novinarstvu i umetnosti dodeljene su sinoć na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, a među laureatima su novinske agencije AP i Rojters, novinari listova „Njujork tajmsa“ i „Los Anđeles tajmsa“.

Jedan od nagrađenih u oblasti izveštavanja je i „Vol strit žurnal“ za istragu o isplati novca koji je organizovao predsednikov bivši advokat, Majkl Koen, da bi ućutkao žene koje su tvrdile da su imale afere sa Donaldom Trampom pre nego što je postao predsednik SAD.
„Njujork tajms“ dobio je Pulicerovu nagradu za istraživanje bogatstva porodice Tramp i poreskih aranžmana koji su osmišljeni da bi se prevarili zakoni o porezu na nasleđe, prenosi Gardijan.

Tri Pulicera su otišla za pokrivanje pitanja kontrole oružja.

„Picburg post gazet“ dobio je nagradu za najnoviju vest, dok je „Saut Florida san sentinel“ nagrađen za oblast izveštavanja o događajima od javnog značaja.

Nagrade za fotografiju dobili su Rojters i „Vašington post“, dok je za istraživačko novinarstvo priznanje dodeljeno novinarima „Los Anđeles tajmsa“.

Nedavno preminula soul legenda Areta Frenklin posthumno je dobila specijalnu nagradu za „neizbrisiv petodecenijski doprinost američkoj muzici i kulturi“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.