Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je najavio da će Ministarstvo uskoro izaći pred Vladu sa detaljnim predlogom programa za dodelu praznih kuća mladim poljoprivrednicima.

Milan Krkobabić je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da se u Srbiji, prema nekim procenama, nalazi oko 150.000 praznih kuća, koje bi se mogle dodeliti mladima, saopštilo je Ministarstvo za brigu o selu.

„Broj kuća koje će biti dodeljene zavisiće, pre svega, od visine opredeljenih sredstava, rejona, realne ponude takvih kuća i od zainteresovanosti“, rekao je Krkobabić.

Ukazao je da u Srbiji neretko tri generacije žive pod istim krovom, pa će program biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju sopstvenu porodicu i poljoprivredno gazdinstvo.

„Takođe, kuće ćemo ponuditi i mladim nezaposlenim stručnjacima: agronomima, veterinarima, lekarima, stomatolozima… Ali ne zaboravljamo i one mlade ljude koji sada ne žive na selu, a imaju nameru da se okušaju kao budući savremeni poljoprivrednici“, poručio je ministar.

Inače, kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić sastali su se ranije danas u Novom Sadu sa predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine i razgovarali su o usvojenom programu preporoda zadrugarstva, čiji se početak realizacije očekuje krajem marta ove godine.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.