Dobrica Veselinović: “Dogovor iza zatvorenih vrata bez koordinacije opozicije je davanje slamke režimu”

0
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije “Moramo” na nedavno održanim beogradskim izborima, komentarisao je na Tviteru današnji sastanak lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Đilas je nakon sastanka novinarima preneo da je Vučiću “izneo zahtev da Beograd mora da ima nove izbore do kraja godine, jer ova vlast nema legitimitet” i naglasio da ga je predsednik Srbije “saslušao i rekao da će razgovarati sa svojim stranačkim kolegama, te da će do kraja nedelje da saopšti svoj stav”.

“Lider jedne stranke predlaže kad će se održati ponovljeni izbori zato što su ovi neregularni, a predsednik koji je uticao na to da budu neregularni će mu javiti šta misli nakon razgovora sa članovima svoje partije”, napisao je Veselinović na Tviteru.

On je naglasio da “za to vreme ‘Ne davimo Beograd’ i koalicija ‘Moramo’ posvećeno radi kako bi se u institucijama završio izborni proces”.

“Moramo da utvrdimo tačno šta se desilo na izborima, ko je prekrajao izbornu volju građana i rezultate”, napisao je Veselinović.

Istakao je da “dogovor iza zatvorenih vrata bez koordinacije unutar opozicije, pa čak i sa sopstvenim koalicionim partnerima” predstavalja “davanje slamke spasa režimu koji je neupitno pred porazom u Beogradu”.