Povodom petog jubilarnog Čitalačkog maratona, Izdavačka kuća Klet za sve ljubitelje knjiga, uzrasta od 11 do 14 godina, organizovala je nagradni konkurs Letnji čitalački maraton, sa ciljem da podstakne čitanje, ali i razvijanje veština pisanja, crtanja i upotrebe digitalnih tehnologija.

Inspirisani omiljenim romanom iz edicije Čitalački maraton, osnovci iz cele Srbije takmičili su se u tri kategorije – literarni, likovni i digitalni konkurs. Na konkurs se prijavilo više od 2.000 učenika, a stručni žiri, koji čine Dragana Ćećez Iljukić, profesor srpskog jezika i književnosti, Petar Arbutina, književni kritičar, Marija Pavlović, docent na Učiteljskom fakultetu na predmetu metodika nastave likovne kulture i Krsta Popovski, urednik u Izdavačkoj kući Klet, imao je zadatak da izabere po deset najboljih radova i rangira prva tri mesta u svakoj od kategorija.

Najteži zadatak, ipak, imali su naši pratioci na društvenim mrežama, koji su birali apsolutnog pobednika konkursa Letnjeg čitalačkog maratona. Oni su imali priliku da glasaju za najbolji literarni, likovni i digitalni rad među 30 najboljih u navedenim kategorijama.

Najveći broj glasova publike osvojila je Elena Bjeletić, učenica Osnovne škole „Josif Kostić“ iz Leskovca, koja se takmičila u kategoriji digitalni konkurs.

Nagrade najbolje plasiranim učesnicima konkursa Letnji čitalački maraton u sve tri kategorije, kao i apsolutnom pobedniku dodeliće glumica Iva Stefanović.

Kako bi motivisali učenike da nastave da čitaju, Izdavačka kuća Klet pokloniće svim učesnicima konkursa primerak pobedničkog romana petog ciklusa Čitalački maraton, Četiri karte za Havanu, autorke Biljane Marković Jevtić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.