“Dobio bih Džordana 1 na 1”; “U tvojim godinama sam davao 37 po utakmici, prestani da tvituješ”: Sukob Morenta i Džordana

0
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Postoji mnogo mladih igrača u NBA koji su puni samopouzdanja i ne plaše se izazova koji ih čekaju u susretima sa nekima do najboljih igrača svih vremena. Međutim, zvezda Memfisa Dža Morent podigao je lestvicu samopouzdanja na novi nivo.

U svom intervjuu za Bličer riport, Morent je rekao da ne bi imao previše problema ukoliko bi igrao u eri Majkla Džordana, kao i da Njegovo leteće visočanstvo ne bi imalo nikakvu šansu u igri jedan na jedan sa njim.

“Voleo bih da sam igrao u njegovoj eri. Sviđa mi se njegov mentalitet i način na koji je igrao. Voleo bih da sam igrao protiv njega… I njega bih dobio bez problema takođe”, rekao je Morent kroz osmeh.

Usledio je brz odgovor Letećeg Majkla.

“U svojoj trećoj sezoni sam postizao 37 poena u proseku, Godinu dana kasnije sam osvojio prvu od svojih pet MVP titula. Pokaži mi šza možeš da uradiš dečače i prestani da tvituješ”, glasio je Džoradnov odgovor, prenosi NBACentral.

Morent je prethodne sezone osvojio nagradu za igrača koji je najviše napredovao, a njegov Memfis zaustavljen je u drugoj rundi plej-ofa od strane budućih šampiona, Golden Stejt Voriorsa.

On je u proseku beležio 27 poena, 5.7 skokovai 6.7 asistencija, propustio je i određen deo sezone zbog povrede.