Fabrika za pravljenje zvezda je zatvorena. Otišla je Marina. Marina Tucaković, najpoznatiji tekstopisac na ovim prostorima, preminula je u Beogradu u 68. godini.

Osim što je kreirala estetiku jedne epohe duge pedeset godina, ova devojka sa Čubure, po obrazovanju ekonomista, svojim tekstovima doprla je do svakog građanina socijalističke Jugoslavije, a kasnije i do svakog splava ili diskoteke na prostoru koji se sada zove region. Nepisano pravilo na jugoslovenskoj muzičkoj sceni je bilo: „Ako želiš hit, zovi Marinu Tucaković.“

Izgleda da su o njoj ovih dana svi rekli sve, ali, ipak, ne. Jedna žena, takođe uspešan tekstopisac, ali iz senke, sa Marinom je počela da radi 1997. godine i postale su bliske prijateljice. Nju je Marinin sin Milan Laća Radulović nazvao „druga polovina mamine duše“. E, ta „druga polovina duše“ zove se Ljiljana Jorgovanović i govori ekskluzivno za Nedeljnik. Ovo je svojevrsni izlet u intimnu radionicu najveće hitmejkerke ovih prostora.

– Ona je jedinstvena pojava, pred njom je svako mogao da bude onakav kakav želi. Davala je osećaj slobode, sa njom ili pored nje čovek je mogao zapravo da bude šta hoće. Kada bi drugi rekli: „Jao, pa to je ružno…“, ona istinski nije razumela. Do nje taj malograđanski momenat nije dopirao. Ništa joj nije bilo čudno, ništa nije osuđivala – ispričala je Ljiljana Jorgovanović za novi Nedeljnik.

***

Ceo tekst objavljen je u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 23. septembra.

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Naslovna strana novog Nedeljnika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.