Dnevno 910 zaraženih poslednjih sedam dana: Rekordan broj zaraženih i u Austriji

0
Profimedia

Austrija je zabeležila rekordan broj od 1.209 zaraženih korona virusom u prethodna 24 časa, saopštila je vlada dok među stanovništvom slabi podrška merama vlade za suzbijanje širenja zaraze.

Stopa infekcije je veća ove jeseni nego pred uvođenje mera potpune izolacije u martu da bi se zaustavila pandemija, sa prosečno 910 zaraženih dnevno poslednjih sedam dana, prema vladinim podacima.

Vlada nije potpuno isključila drugu izolaciju ali ministar zdravlja Rudolf Anšober rekao je ove nedelje da to nije aktuelno ukazujući da je samo oko pet odsto kreveta u intenzivnoj nezi zauzeto.

U zemlji od osam miliona stanovnika obavezno je nošenje maske u prodavnicama kao i razne mere socijalnog distanciranja koje se redovno revidiraju.

Više zemalja, medju kojima i Nemačka, uputilo je upozorenja svojim gradjanima za putovanje u Austriju, koja je popularna zbog svojih kulturnih i sportskih ponuda.

Samo 53 odsto stanovnika Austrije smatra da vlasti dobro vladaju krizom, prema anketi Galupa radjenoj onljan početkom oktobra na reprezentantivnom uzorku od 1.000 ljudi. Stopa odobravanja bila je 91 odsto kada su prve zdravstvene mere uvedene.

Do danas je u Austriji zabeleženo 52.271 zaražen i 853 umrla.