(Beta) – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da njena inicijativa da se u osnovnim školama uvedu đačke uniforme nije pokušaj da se nekome nešto nametne, već da će to biti pokušaj da se napravi dijalog sa školama na bazi preporuke, kako bi „objasnili koliko je to važno“.

„Mi ne želimo nikome ništa da namećemo, niti bilo koga da uniformišemo, ali treba da postoji red da deca osete red. Deca u redu koji se uspostavi bolje funkcionišu, bolje odrastaju, bolje su im navike, imaju neka pravila koja poštuju. Kada vi naučite da poštujete određena pravila, vi se u životu daleko odgovornije ponašate“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Sa druge strane, prema njenim rečima, bio bi relaksiraniji i budžet roditelja, jer bi sva deca prigodno bila obučena za školu.

Navela je da su mnogi podržali njenu ideju i da mnogi ne bi imali ništa protiv da deca u školama imaju prikladne uniforme.

„Recimo u bojama naše trobojke, zašto da ne. Mislim da treba da vratimo to jedno poštovanje u osnovne škole“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Dodala je i da će o svemu tome imati razgovore sa ministarkom prosvete Slavicom Đukić Dejanović.

Govoreći o svom resoru, kazala je da sa Ministarstvom želi da obiđe sve delove Srbije, posebno na jugu, kako bi obišli sve porodice, pravili prijeme građana i čuli kako mogu da im pomognu.

„Neću sada da radim te aktivnosti jer je izborna kampanja, nego od septembra, kada krenu određeni poslovi, da odem i da sa timovima našim obiđem sve te krajeve. U svakoj opštini hoćemo da osnujemo kancelariju za porodicu“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ministarka je izjavila da poslednjih dana širom Srbije licima sa retkim bolestima uručuje vaučere kao poklon države za banjsko lečenje, jednokratnu pomoć i kupovinu medikamenata u apotekama.

„To su te osetljive kategorije u našem društvu koje posebno moramo da zaštitimo, prigrlimo i da im pokažemo da država brine o njima“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.