“Divac me preuzme i kaže da idem desno. I ja prođem. Ili kad je bonus, udari me po ruci. Posle udarim i ja njega…”: Danilović o duelima sa Divcem u NBA ligi

1
Foto: Profimedia

Subota je, kažu ankete, omiljeni dan ljudima širom sveta. Ova subota, Srbima je posebno draga. Vlade Divac, jedan od najvećih srpskih košarkaša, novi je član Kuće slavnih, a mi se prisećamo zanimljivih događaja iz njegove karijere i svedočenja njegovih bivši saigrača i prijatelja.

U intervjuu za Nedeljnik, Predarag Danilović govorio je o svojoj NBA karijeri i prijatelju sa kojim se susretao tokom utakmica, ali u ulozi rivala. Govorio je o Divcu.

“Kada sam došao u NBA, tamo su igrali Kukoč u Čikagu, Rađa u Bostonu i Vlade Divac. Sa Vladom sam veliki prijatelj, naravno. Naši susreti su bili idealne utakmice za popravljanje statistike”, ispričao je Predrag Saša Danilović.

On je naglasio da su se u tuđini veliki prijatelji “pazili” i na terenu.

“Divac me preuzme u odbrani i kaže: ‘Zatvoriću ti levo, idi slobodno u desno.’ I ja odem na desnu. Ili kad je bonus, a on me udari po ruci i dobijem slobodna bacanja. Posle toga udarim i ja njega… Pazili smo se. Naravno, to su trenuci kada je već razlika od 15 ili 20 poena”, zaključio je Danilović.

1 KOMENTAR

Comments are closed.