Distopija koju svi vole: Netflixovu seriju „Squid Game“ pogledalo 111 miliona domaćinstava

1

Popularnu dramsku seriju “Squid Game” na korejskom jeziku na Netflixu je pogledalo 111 miliona domaćinstava širom sveta, čime je postala Netflixov najuspešniji izvorni sadržaj.

Od početka prikazivanja 17. septembra, drama o preživljavanju od devet epizoda zauzela je prvo mesto na popularnim Netflixovim TV listama u 94 zemlje, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Francusku, navodi Netflix, a prenosi južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Konkretno, u SAD je „Squid Game“ postala prvi sadržaj koji nije na engleskom jeziku, a koji je ostao na prvom mestu 21 dan zaredom.

„Otkako je Netflix pokrenuo svoju korejsku uslugu 2015. godine, cilj nam je bio da prikažemo kvalitetan sadržaj korejske proizvodnje onima koji vole korejske serije širom sveta. Serija ‘Squid Game’ nam je pomogla da ostvarimo san“, rekla je Kim Min-jung, potpredsednica za sadržaj u azijsko-pacifičkom regionu, isključujući Indiju.

Radnja serije „Squid Game“, koju je režirao i napisao Hvang Dong-hjuk, prikazuje stotine ljudi koji se takmiče u smrtonosnim verzijama korejskih dečjih igara kako bi osvojili novčanu nagradu od 45,6 milijardi vona (38,5 miliona američkih dolara).

1 KOMENTAR

  1. Teska glupost ova serija. Udaras na ljude koji nemaju od cega da zive i nemaju para. Sramota.

Comments are closed.