Londonska faza Discipline bila je najplodnija u dotadašnjem radu benda i rezultirala je albumima koji su iz ove perspektive i dalje progresivni, vanserijski i senzacionalni. Sva tri izdanja reizdata su na vinilu kao Mascomovo Record Store Day izdanje.

„I Think I See My Self On CCTV“ prvi je album iz takozvane londonske trilogije, originalno objavljen 1996. godine. Pevačica Gofie Bebe, bubnjar Pete „Beat“ Warren i Koja kao Black Tooth snimili su dobro poznate pesme Discipline, prepevane na engleski jezik. U tim verzijama one su bile još moćnije i još furioznije, osvežene neumoljivim džangl-zvukom i moćnim soul-bluz glasom.

„Heavy Bass Blues“ grupa Disciplin A Kitschme objavila je dve godine kasnije. Stavljen je još veći akcenat na Kojinu virtuoznost, delimično se album i dalje oslanja na prepeve poznatih Disciplininih pesama, uz nekoliko potpuno novih. Bend zvuči superiorno, usvirano i eksplozivno. Bas, bubanj i glas na delu!

Na završnom izdanju ove trilogije Koja se pozabavio svim tim tehnološkim napretkom, novom eksploatacijom i njenom ekspanzijom koja nimalo nije bila naivna. Svet je dobijao obrise kolektivne paranoje. Po tome se začeprkalo na primeru „kamera za bezbednost“ sa prvog albuma, dok je na „Refresh Your Senses, NOW!“ grupa Disciplin A Kitschme hrabro zavirila u mračne dubine novoosvojenog — sajber univerzuma.

Sa sigurnošću možemo tvrditi da je reč o legatu, ultimativnom zvučnom zapisu jednog vremena, najproduktivnijoj fazi rada, najrevolucionarnijeg benda koji je ovaj prostor ikada izrodio u muzičkom smislu. Kojina progresija i vizionarski pristup na ovim izdanjima potvrđena je njihovom višedecenijskom aktuelnošću i svežinom. Tom činjenicom se mali broj muzičara danas može pohvaliti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.