Direktorka KBC “Bežanijska kosa” dva puta bolovala od Covid-19: “Mislila sam da imam imunitet…”

1
Foto: Printscreen RTS

Direktorka KBC “Bežanijska kosa” Marija Zdravković čak dva puta je bolovala od COVID-19. Cela njena porodica bila je zaražena: troje dece i muž preležali su koronavirus, a ova opaka bolest odnela je život njene majke.

Na posao se vratila, kao i prvi put, čim je ozdravila i bila sigurna da ne može zaraziti ljude oko sebe.

“Drugi put se nisam striktno pridržavala svih protokola, mislila sam da imam imunitet, a da je u pitanju drugi virus ili premor. Na poslu ste u stalnom kontaktu sa pacijentima, nemate radno vreme, odgovarate za pacijente, ali i za kolege koji tamo rade”, objasnila je Zdravkovićeva gostujući u “Beogradskoj hronici” na RTS.

Doktorka Zdravković kaže da svako ima pravo da misli da ne treba nositi maske, ali ne sme da ugrožava zdravlje i živote drugih.

“Ne smete da ne mislite na druge i da zato što vi niste nosili masku ugrožavate njihovo zdravlje, pa čak i život. Vama možda neće ništa biti, ali nekoga možete da zarazite, a taj neko ili nečija majka, brat, sestra mogu da se razbole, pa i umru. Odgovorni smo ne samo prema sebi i svojoj porodici već i okolini, što je društvena odgovornost”, naglasila je doktorka Zdravković.

Doktorki Mariji Zdravković grad Požarevac dodelio je Titulu viteza, a ona ju je posvetila svima u zdrastvenom sistemu koji su se borili da sačuvaju zdravlje građana.

1 KOMENTAR

Comments are closed.