Direktorka Instituta „Batut“ i član Кriznog štaba Verica Jovanović kaže da ovu fazu epidemije koronavirusa karakteriše teža klinička slika pacijenata koji su na bolničkom lečenju, što zahteva dugotrajnije lečenje, prenosi RTS.

Jovanovićeva je za Tanjug navela da je važno da se pacijenti čim krenu prvi simptomi jave lekaru i da se na vreme uključi terapija.

„Važno je da se pacijenti sa respiratornim infekcijama jave na vreme u kovid ambulantu u domu zdravlja i da se na vreme počne sa terapijom kako bi se izbegle komplikavcije“, rekla je Jovanović.

Кako kaže prati se epidemiološka situacija u celoj Srbiji, a posebna pažna usmerena je na lokalne samouprave gde je uvedena vanredna situacija.

„Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru je došlo do blagog pada registriovanja novih slučajeva kovida 19. Međutim, klinička slika svih obolelih, koji su smešteni ne samo u bolnici u Novom Pazaru već u svim bolnicama na teritoriji naše zemlje, je takva da je potrebno dugotrajnije lečenje“, zaključila je Jovanovićeva.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Pavle
    8. јул 2020. 13:40

    Od sopinga u Milanu Nestorovica, preko Kisicke, Kohna i ostalih do Vas direktorka Jovanovic. Gde ste bili da sada, ne cusmo Vas pred izbore. Vas sve treba smeniti i postaviti profesorku Draganu Jovanovic, casnog i postenog vrhunskog pulmologa na celo kriznog staba. Cuvali ste mesto direktora umesto da cuvate gradjane Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.