Direktorka Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović izjavila je da sve preporuke za ponašanje usled opasnosti od koronavirusa važe i za predstojeće izbore.

Ona je za RTS navela da to podrazumeva održavanje distance sa drugim ljudima od jednog metra, zadržavanje na biračkom mestu ne duže od 15 minuta, kao i korišćenje zaštitnih sredstava poput maski, rukavica i dezinficijenasa.

Jovanović je rekla da je klinička slika novoobolelih koji su registrovani tokom prethodnih dana, slabija, odnosno da uglavnom imaju blaže simptome, kao i da su za svaki novi slučaj, čak i asimptomatske, utvrdili da su ti ljudi bili u kontaktu sa nekim ko je imao simptome.

„Sve osovbe koje imaju hronične bolesti, kao što je dijabetes, trebaju da razmišljaju o posebnim merama zaštite“, rekla je Jovanović.

Ona je ocenila da je za veći broj novoregistrovanih slučajeva zaslužan i veliki broj testova koji se sprovode, kojih je juče bilo preko 6.700, kao i da zdravstveni sistem ima dovoljno kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata koji moraju na bolničko lečenje od kovida-19.

(Beta)

Komentara

  1. Dr. Olja Kara-Bataković
    20. juna 2020. 21:54

    Odjednom se pojavila direktorka Batuta, niotkud. A gde je bila do sada? Zar nije normalno da se direktorka pojavi, a ne njena zamenica? Izgleda da je Kisićka izlagala narod do besvesti, pa se umorila, i sada nastupa njena šefica sa njenim lažima.

  2. Deda mrsoje
    20. juna 2020. 21:58

    Poštovana direktorko, te rukavice Vam fenomenalno stoje, a tek maska, slaže se sa bojom Vaših očiju i otvara Vas u struku. Po mom mišljenju ne bi trebalo nikada da ih skidste, čak i kada spavate

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.