Direktorka Batuta: “Krizni štab će tražiti primenu oštrih individualnih mera”

0
Foto: Printscreen Youtube

Direktorka Instituta javnog zdravlja “Dr Milan Jovanović Batut”, Verica Jovanović izjavila je da će se na današnjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa da se pooštri individualna odgovornost, navodeći da je pojačan intenzitet prenosa virusa što znači da se donete mere ne poštuju.

“Krizni štab će razmotriti sve mogućnosti, ono što je sigurno je da ćemo ići na primenu oštrih individualnih mera koje svako od nas treba da primeni, svako u sopstvenom okruženju treba da bude lider primene zaštitnih mera”, rekla je za Radio televiziju Srbije (RTS), Jovanović, koja je član tog štaba.

Kako je rekla, sve drugo što se čuje u javnosti kao mogućnost – “kontrola okupljanja, zabrane koje se pominju kao mere kontrole, treba razmatrati a da li će takva odluka biti doneta videćemo”.

“Ključna odluka je apelovanje na individualnu meru zaštite i korišćenje svih zaštitnih mera”, rekla je Jovanović, podsetivši na držanje fizičke distance i nošenje zaštitnih maski.

Ona je apelovala i na nastavak imunizacije, da se svi građani vakcinišu “što pre i što brže jer imamo najefikasniji način njenog sprovođenja”.