Direktor “Namenske” zamolio radnike da ne dolaze ponovo ispred suda: “Ne želim da ponovo doživite uvrede i pogrdne reči…”

0
Foto: Printscreen Youtube

Generalni direktor vojne fabrike “Milan Blagojević – Namenska” u Lučanima Radoš Milovanović zamolio je radnike da u petak ne prisustvuju suđenju u Opštinskom sudu u Ivanjici, u kome se vodi postupak protiv njega i još dvojice rukovodilaca zbog pogibije dvojice radnika, preneo je N1.

Radnici te fabrike Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović poginuli su u eksploziji koja se u fabrici dogodila pre dve godine.  

“Zamoliću vas da 15. novembra ne idete u Ivanjicu. Ne želim da zbog prisustva ispred suda ponovo doživite uvrede, pogrdne reči koje su žestoko upućivane na račun svakog radnika preduzeća posle vašeg dolaska u Ivanjicu 3. oktobra”, navodi se u saopštenju Milovanovića.

Milovanović je dodao da je spreman da se izbori sa optužbenim predlogom, koji je ocenio kao “neosnovan i nepravedan” i dodao da je svestan, kako je rekao, činjenice da ne snosi nikakvu krivičnu odgovornost.  

On je zahvalio radnicima fabrike na podršci koju mu pružaju.  

“Moja snaga je vaše uverenje u pravdu i istinu i to što je svima jasno da je ovo politički proces, izazvan sa ciljem da me sklone. Ostanite na svojim mestima, odgovorno i savesno radite svoj posao, a ja ću pokazati šta je istina i kako se bori za čast i dostojanstvo”, navodi se u saopštenju.

Suđenje Milovanoviću i još dvojici rukovodilaca fabike – Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću, počelo je 3. oktobra u Osnovnom sudu u Ivanjici.

Prvo ročište obeležilo je prisustvo nekoliko stotina radnika te fabrike koji su ispred suda aplauzom podržali Milovanovića i verbalno napali porodicu poginulog Milivojevića, što je naišlo na oštre osude javnosti.