Direktor Kancelarije za KiM: “Desetine povređenih na Kosovu, upucanom Srbinu se bore za život…”

0
Printscreen/YouTube/Kosovo Online

(Beta) – Desetine Srba povrešeno je od kojih je jedna osoba životno ugrožena, tokom sukoba sa pripadnicima specijalne kosovske policije na Severu Kosova, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Petković je rekao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić zbog toga uputio u Rašku, gde će se u 15.00 sastati sa političkim predstavnicima Srba sa Kosvoa.

“Među desetinama povređenih, upucan je i teško povređen Srećko Sofronijević (36), čovek kome se u hirurškoj sali u Kosovskoj Mitrovici bore za život. Direktor bolnice rekao je da je pogođen u grudi i da će mu izvaditi metak koji je zaglavjen u plućnom krilu. Do toga je dovelo divljaštvo (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija”, naglasio je on.

Petković je rekao da je ovo sedmi upad kosovske policije u srpske sredine, gde su “rafalima zasuli” Severnu Mitrovicu i Zvečan i ocenio da je namera Kurtija da time “proizvede sukobe širih razmera”.

On je naveo da su Srbi sprečili jedinice specijalne kosovske policije da dođu do tehničke škole u Severnoj Mitrovici, a da su isto učinili i u Zvečanu, gde su ih “pod rafalima” oterali jer su upadali u magacine i privatne kuće.

“Kada su se vratili u bazu ‘Belvedere’, šest oklopnih vozila krenulo je na sever i narod ih je ponovo sprečio kod mesta Rudare, gde je bio veliki okršaj tako što su jedinice Rosu napale i pucale na goloruki srpski naord koji brani svoje pravo na život”, istakao je on.