Direktor internata silovao 13 učenica, osuđen na smrtnu kaznu

0
Beta/(AP Photo/Rafi Fadh, File)

(Beta-AP) – Indonežanski visoki sud osudio je danas direktora internata islamske škole na smrtnu kaznu zbog silovanja najmanje 13 učenica tokom pet godina, od kojih su neke ostale u drugom stanju.

Heri Viravan je ranije bio osudjen na doživotnu kaznu zatvora na šta su se tužioci žalili i tražili su smrtnu kaznu na koju se sud odlučio današnjom presudom. 

Direktor škole za devojčice u ​​gradu Bandung na Zapadnoj Javi priznao je krivicu i tokom sudjenja se izvinio svojim žrtvama i njihovim porodicama.

On je optužen da je u periodu od 2016. do 2021. godine u školi, hotelskim sobama ili iznajmljenim stanovima, silovao najmanje 13 učenica starosti od 11 do 14 godina.

Navodno, neke djevojčice su ostale trudne i rodjeno je najmanje devet beba.

Policija je saopštila da su žrtve bile previše uplašene da bi bilo kome ispričale šta se dogodilo. 

“Ono što je uradio izazvalo je traumu i patnju žrtvama i njihovim roditeljima” , navodi se u odluci suda kojom je naloženo i da se prestupniku zapleni sva imovina.

Niži sud je naložio indonežanskom Ministarstvu za zaštitu dece da isplati 23.200 dolara kompenzacije devojčicama za medicinski i psihološki tretman umesto da se Viravanu zapleni imovina. Medjutim, viši sud je ipak odlučio da se imovina zapleni uključujući fondacija koju je posedovao i da se sve proda na aukciji, a novac podeli žrtvama. Bebe će biti predate Agenciji za zaštitu dece i žena dok devojčice ne budu mentalno spremne da brinu o njima i situacija dozvoli da im se one vrate.